Φροντίδα Κοσμημάτων

Φροντίδα Κοσμημάτων

Αρκετοί είναι οι παράγοντες που επιφέρουν διάφορες φθορές στα κοσμήματά σας. Η καθημερινή χρήση αλλά και επαφή με το κόσμημα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η σκόνη, αρώματα, αντισηπτικά, καθώς και κάθε είδους καλλυντικά. Τα κοσμήματα “ζητούν” την κατάλληλη φροντίδα ώστε να παραμείνουν λαμπερά, όπως τη πρώτη μέρα. Ας δούμε μαζί τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Αποφεύγετε να τοποθετείτε αλλά και να αποθηκεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα περισσότερα από δύο κοσμήματα στο ίδιο κουτί, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαραχθούν ή να μπερδευτούν μεταξύ τους.

  • ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Κάθε φορά που θα βγάλετε ένα κόσμημα, θυμηθείτε να το καθαρίσετε με ένα στεγνό πανάκι από μικροΐνες ώστε να επαναφέρετε τη λάμψη του.

  • ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ

Τα κοσμήματα με μαργαριτάρι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, αφού το μαργαριτάρι είναι ζωντανός οργανισμός. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή με αρώματα, κρέμες, προϊόντα stylish μαλλιών και γενικότερα η χρήση χημικών προϊόντων, διότι έχουν τη τάση να το καταστρέφει, με αποτέλεσμα το μαργαριτάρι να γίνεται μαύρο.

  • ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

Όσον αφορά τα δαχτυλίδια, αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι όλες οι πέτρες έχουν καρφωθεί και ελεγχθεί από έμπειρο τεχνίτη κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους. Παρόλα αυτά, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στη καθημερινή ροή, διότι άθελά μας, ένα πιθανό χτύπημα σε κάποια επιφάνεια μπορεί να στερήσει τη πέτρα που διακοσμεί το δαχτυλίδι. Επίσης, να αποφεύγεται η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας από καυτό σε κρύο νερό και το αντίθετο, διότι οι πέτρες ζιργκόν συστέλλοναι και διαστέλλονται με αποτέλεσμα να σπάνε.

  • ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Επιπλέον, δαχτυλίδια με διαμάντι καλό θα ήταν να αποθηκεύονται το καθένα στη δική του θήκη, διότι σε τυχαία επαφή το ένα διαμάντι μπορεί να χαράξει το άλλο. Η κάθε πέτρα είναι μοναδική  και αποτελείται από  barcode, λειτουργώντας ως ταυτότητα αυτής και επιδεικνύοντας παράλληλα τις ιδιότητές της καθώς και τη καθαρότητά της.

  • ΛΕΥΚΟΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Ιδιαίτερη προσοχή με καθαριστικά προϊόντα π.χ. (χλωρίνη, αντισηπτικά κτλ) χρειάζονται τα λευκόχρυσα κοσμήματα, αφού το συγκεκριμένο μέταλλο έχει ξεχωριστές ιδιότητες , με αποτέλεσμα σε συχνή επαφή να μεταλλάσσεται και να αλλοιώνεται το χρώμα τους.